Zoals werd aangekondigd in oktober 2017 stapt Animas Corporation uit de insulinepomp-business en wil het bedrijf de productie en verkoop van Animas® Vibe® insulinepompen stopzetten. Eerder al beëindigde Animas de verkoop van insulinepompen in de Verenigde Staten en Canada en nu zullen ook de activiteiten in Europa, Nieuw-Zeeland en Australië worden afgebouwd. Dit uiterst moeilijke besluit is genomen na uitgebreid onderzoek naar alle andere mogelijke opties voor de Animas-onderneming. Animas heeft als doel om alle patiënten wereldwijd over te zetten naar een andere insulinepomp en de markt volledig te verlaten tegen September 2019.

Patiëntveiligheid en continuïteit van zorg staan bij Animas voorop. Als u momenteel een pomp en pompbenodigdheden van Animas gebruikt, blijft u ondersteuning en services voor de pomp ontvangen. Om precies te zijn, Animas zal gedurende een overgangsperiode klantenservice en garantie blijven bieden, waaronder het leveren van de benodigdheden die samen met de Animas® Vibe® insulinepompen worden gebruikt. In het kader van onze blijvende inzet voor patiëntenzorg blijft Animas garantie leveren op de pompen.

We begrijpen dat patiënten met diabetes vertrouwen op de kritieke zorg die onze producten bieden. Daarom willen we patiënten en hun zorgteams ervan verzekeren dat ze op ons kunnen blijven rekenen, bij elke stap in dit proces.

Dit betekent het volgende voor patiënten, zorgverleners en de gezondheidsorganisaties in deze landen:

  • Animas zal met onmiddellijke ingang de verkoop van Animas® Vibe® pompen op de Europese markt stopzetten, voor zover dit contractueel toegestaan is.
  • Waar Animas contractuele verbintenissen heeft, zal Animas zijn verplichtingen nakomen terwijl deze aan geschikte andere partijen zullen worden overgedragen.
  • Waar dit is toegestaan, hebben we Medtronic geselecteerd als onze voorkeurspartner om de overgangsperiode van het insulineleveringssysteem naadloos te laten verlopen. Een van de redenen waarom we Medtronic als onze voorkeurspartner hebben gekozen, is dat het bedrijf bekend staat om zijn uitstekende patiëntenzorg en -ondersteuning. Medtronic is al meer dan 30 jaar een wereldleider op het gebied van diabetesbehandelingen.
  • Animas en/of onze partners zullen de komende weken meer informatie over dit besluit en de volgende stappen aan patiënten en/of zorgverleners en gezondheidsorganisaties verstrekken
  • De timing van deze mededeling zal per land verschillen en is afhankelijk van de procedures in dat land.
  • Zoals hierboven al gezegd, blijft u, als u momenteel een pomp en pompbenodigdheden van Animas gebruikt, gedurende de overgangsperiode ondersteuning en service voor de pomp ontvangen.
  • Als u momenteel producten van LifeScan, Dexcom of Diasend gebruikt, blijft u die gebruiken. U blijft dezelfde klantenzorg ontvangen die u gewend bent. Dit besluit heeft geen betrekking op ondersteuning of benodigdheden voor CGM.

Mocht u vragen hebben, gelieve dan contact op te nemen met uw distributeur of vertegenwoordiger van Animas-pompen. U kunt ook de Medtronic-website raadplegen op https://www.medtronic-diabetes.nl/.